Trainen

Human Centered Design is deel van het fundament van Dapperder. Het is een tijdje terug ontwikkeld door ideo.org en wij vinden het super krachtig! Wil je een keertje voelen hoe Human Centered Design werkt? Wow, dat is toevallig! Dapperder geeft namelijk een Human Centered Design Bootcamp! Hoera!

De Human Centered Design Bootcamp

De bootcamp is super zwaar, moeilijk en druk maar ook tof, positief, leerzaam en energiek! In twee dagen sleuren we je door een proces wat veel weg heeft van de Design Thinking methode, maar met het Human Centered Design fundament.

Samen maken we onder hoge druk, op een toepasselijke locatie aan een opdracht die we daarvoor hebben gekozen. De locatie, de vorm, de mensen, de gereedschappen horen allemaal bij het slagen van de dag, dus daar zorgen we ook voor.

Na de training heb je aan der lijve beleefd waarom het tof is om op een empathische, verhalende manier te werken aan je product, dienst, logo, uitvinding, anything!

Mitsen en maren

Maar is dat niet een heel korte Google Design Sprint dan? Nou de overeenkomsten zijn dat ze beide elementen van Design Thinking gebruiken, wat heel goed en handig is. Uiteindelijk zit de kneep van Human Centered Design in het doen om te voelen hoe het is, zodat je kijk op de wereld iets veranderd. Gedrag volgt dan vanzelf. Bij de Google Design Sprint gaat het over het proces leren en weten wat de volgende stap is. Bij de Human Centered Design bootcamp gaat het over de mindset, gedrag en de manier ervaren door te doen.

Zeg, we doen dus alleen een training? Wat heb ik daarna dan eigenlijk? We kunnen je natuurlijk een mooie oorkonde geven, maar je hebt eigenlijk pas echt gewonnen als je Human Centered Design elke dag toepast. We willen daarom ook dat je het na de bootcamp integreert in je dagelijks werk en helpen via optionele coaching om dat samen nog beter te doen.

Okay, kommaarop, hoeveel gaat het me kosten?
Een bootcamp kan met minimaal vier mensen, want samenwerking is super belangrijk. De bootcamp kost dan ongeveer 1600 euro per persoon. Dat is afhankelijk van het onderwerp wat we samen gaan aanvallen.

Wij zijn super transparant over hoe we geld besteden, dus vraag gerust een verantwoording, maar weet dat we ook een reserve inbouwen om zomaar te besluiten om het nog toffer te maken.

Oh, en goed om te weten: als we een foutje maken, dan corrigeren we natuurlijk, maar we houden niet afdingen. Onze tarieven, te besteden uren en gebruikte materialen staan vast en we houden niet van kortingen.

Gaaf, dus hoe pakken we het aan?

Een bootcamp organiseren is super persoonlijk. Wij leven Human Centered Design ook in de voorbereiding en de nazorg van de training. Daarom nemen we ook best de tijd. De korste periode dat we ooit iets op poten hebben gezet is vier weken, maar wij nemen altijd acht weken voor het gemak.

We beginnen altijd met jullie, het team. We kijken wat jullie al doen, welk thema goed bij jullie past en wat er nodig is voor jullie om mee te doen. We gaan er vanuit dat jullie het ook tof vinden. Het duurt zo lang omdat we het met aandacht willen doen.

Dan doen we heel veel voorbereiding zoals intakes, jullie kennis laten maken met het team, de juiste locatie regelen, mooie materialen verzamelen, eten regelen en natuurlijk er een persoonlijke reis van maken.

Na de bootcamp zorgen we voor wat materiaal als aandenken en doen we altijd een goed feest erbij.

En wij kunnen lanterfanten?

Lanterfanten zit er niet bij als we samenwerken. Wij zijn super afhankelijk van jullie tijd en beschikbaarheid om het tot een succes te brengen. Het is geen vakantie, maar eerder alsof je als een band twee dagen naar een festival gaat.

Iedereen moet dus mee, want een band die plots zonder drummer, of zanger moet, is niet handig. Je bereid je dus ook voor met onze instructies en we verwachten je volle aandacht die volle twee dagen. Er is namelijk geen tijd om bij te kletsen, of in te halen.

Dus (meestal) laptoppen mogen thuisblijven, de telefoontjes vaak ook en je kan echt niet nog even tussendoor een conference call doen. We snappen natuurlijk dat belangrijke dingen belangrijk zijn en een spoedje kan gebeuren, maar je doet zo wel je team tekort. Het is dus vooral zonde voor hun tijd en zonde van het geld.

Het team zei je?

Ja, het team! We zijn minimaal met z’n twee├źn, maar meestal voor een soepel verloop meestal met drie of vier mensen: een kapitein, een opdrachtgever en mensen die ons helpen met de logistiek en kunnen rennen als we jullie aandacht geven.

Je hoeft je geen zorgen te maken over hoeveel dat wel niet gaat kosten, want de prijs per deelnemer verandert niet. Wij regelen zelf de bezetting. Soms kunnen we met weinig toe, soms hebben we nog wat extra helden nodig.

Hoe beginnen we?

Een goeie start begint met een goed intake gesprek. We geven je wat huiswerk als voorbereiding en dan nemen we het programma door.

Binnen een paar dagen heb je dan een offerte in huis en na ondertekening gaan we aan de slag.

We houden je op de hoogte van ons programma en vragen regelmatig of we nog steeds een go hebben. Natuurlijk kan je ons ook mandaat geven, maar controle over jouw team hebben we niet, dus we hebben altijd een contact nodig die mensen een por of een knuffel kunnen geven namens ons.

Vraag het nu aan!

Inschrijven is makkelijk! Mail snel naar peet+humancentereddesign@dapperder.nl en ik antwoord zo snel mogelijk.