Doen

We kunnen heel moeilijk doen over hoe we samen werken, maar je weg vinden is eigenlijk resoluut zijn en weten dat je werk en focus richting geeft aan waarachtig resultaat.

Dingen doen is geen raket-chirurgie. Ik noem het vaak ‘lekker samen klooien’, vanwege het verkennende en speelse karakter. Het resultaat is echter serieus en effectief. Hieronder de drie pijlers voor: goed werken en goed werk.

Doen

Starten is vaak het moeilijkst voor mensen. Daarom maken we het klein en geloven we in positieve rituelen die een rails leggen voor elke dag. Het maakt ruimte voor creativiteit, snelheid en willekeur. Op deze manier vormen we doeltreffend de juiste resultaten.

Starten, doen en maken doe ik samen, regelmatig en informeel. Het zijn uurtjes in de week en begint meestal intensief en als het bevalt doe je het vrij snel zelf.

Vertellen

Informatie delen met mensen in de vorm van (beeld)verhalen is een natuurlijk proces. Hiermee onderhoud je een gedeeld beeld van doelen en details. Hoe visueler je dat doen, hoe beter.

Dapperder doet dat met korte verhalen, tekeningen, stripboekjes, storyboards, filmpjes en audio. Ik maak die verhalen ook los. Meestal zijn we wat dagen bezig. Soms is het zó fijn, dat we jarenlang samen verhalen vertellen.

Vormen

Vormen gaat over het herhalen van positieve stappen. Je kan het rituelen, of dagelijkse training noemen. De meeste indruk wordt gemaakt door een herhaald proces van eenvoudige stappen.

Zo trainen we om te vormen en om fitter te worden. Denk bijvoorbeeld aan roeien. Soms train je kracht, soms techniek, maar alle trainingen leggen een klein stukje fundament aan steeds betere prestaties.