Strategisch maken

Strategieën zijn vaak symbolische documenten die niet leven in een bedrijf. Ze lijken vaak te hangen in het luchtledige en zijn moeilijk concreet te maken, bovendien verandert alles zo snel. Daarom zeggen steeds meer bedrijven: “Laat maar, we doen wel zonder” en dat is zonde.

Dapperder strategieën maken, maakt dingen direct tastbaar en meetbaar. We maken letterlijk de stip op de horizon en de stappen ernaartoe en toetsen alles met je klanten, je team en je business.

Strategisch maken word dan langzamerhand deel van de manier waarop je werkt. Het worden periodieke gereedschappen om je richting, uitvoering en business te ijken. Hoe vaker je dit zelf doet, hoe minder geld het kost om kleine en grote veranderingen te maken.

Daarvoor gebruiken we de Dapperder toolkit: samen, maken en leren. We bouwen prototypes, proberen ze uit en toetsen of het past bij de richting. We creëren een verhaal, zodat het makkelijk verspreid in de organisatie en resoneert bij klanten.

Het resultaat is een werkdocument waar regelmatig iets verandert, waar inzichten omgezet worden in bewijskracht en waar verandering wordt gekenmerkt als intrinsieke, positieve verbetering.